Home      MUSTAN KISSAN TALO
ZELLER SCHWARZE KATZ HAUS                   
TÄMÄN 1849 RAKENNETUN TALON KELLARISTA ON LÄHTÖISIN ZELLIN KAUPUNGIN IDENTITEETTI JA ALUEEN MAAILMANMAINE RIESLING-VIININ TUOTTAJANA. VUONNA 1863 TULI KOLME AACHENILAISTA VIINITUKKURIA ZELLIIN ETSIMÄÄN HYVÄÄ VIINIÄ. VIINEJÄ OLI MAISTELTU JO HYVÄN AIKAA, MUTTA MIKÄÄN EI TUNTUNUT TUKKUREILLE KELPAAVAN VÄLITETTÄVÄKSI. TALON KISSA KOKI PITKÄKSI VENYNEEN ESITTELYKIERROKSEN HÄIRITSEVÄN RAUHAA KOTIKELLARISSAAN JA HYPPÄSI SÄHISTEN SELKÄ KAARELLA JA HÄNTÄ PÖRRÖSSÄ YHDEN TUHATLITRAISEN TYNNYRIN PÄÄLLE. TUKKURIT TOTESIVAT, ETTÄ TUO VIINI OTETAAN. MAISTAMATTA. HISTORIA OSOITTAA, ETTÄ HE TEKIVÄT HYVIN ONNISTUNEEN VALINNAN (ks myös www.bestzeller.de --) Freizeit...--) Wanderungen).  
 
TALON JA VAHVISTAMATTOMIEN TIETOJEN MUKAAN JOPA ROOMAN VALTAKUNNAN AJALTA PERÄISIN OLEVAN VIINIKELLARIN SEKÄ VILJELMÄT OMISTI JA ASUTTI VIININVILJELIJÄ MAYTZEN PERHEINEEN. VÄVYN TULON MYÖTÄ OMISTAJIEN SUKUNIMEKSI MUUTTUI BINZ, TÄMÄ NIMI ON OVESSA EDELLEEN MUISTONA. VIIMEINEN BINZ KUOLI TALOSTA 2000-LUVUN PUOLIVÄLISSÄ. NAAPURUSTOSSA ON VAIN PAIKALLISIA IHMISIÄ ELI TALOSSA EI JOUDU ASUMAAN (MUIDEN) TURISTIEN LÄHELLÄ. MIKÄLI OSAATTE SAKSAA, VOITTE EHKÄ KUULLA MONIA MIELENKIINTOISIA ASIOITA KESKIMÄÄRIN MELKO IÄKKÄILTÄ YSTÄVÄLLISILTÄ NAAPUREILTA.
 
TÄSSÄ AIDOSSA VANHANKAUPUNGIN TALOSSA ON 3-4 MAKUUHUONETTA, KEITTIÖ JA KYLPYHUONE. KS. KUVAT ALLA. HENKI ON HIUKAN KOTIMUSEOMAINEN, MM. KÄSIN KIRJAILTUINE PÖYTÄ- JA TYYNYLIINOINEEN. ISOSSA MAKUUHUONEESSA ON SUURI PARISÄNKY JA SINNE MAHTUU TARVITTAESSA LISÄVUODE. YLÄKERRASSA ON KAKSI MAKUUALKOVIA SÄNKYINEEN JA TOINEN HUONE, JOHON VOIDAAN PEDATA KOLME JOUSTINPATJAA. PAJASSA OLEVAT VAATIMATTOMATTOMAT KAKSI MAASTOPYÖRÄÄ JA NAISTENPYÖRÄ OVAT KÄYTETTÄVISSÄNNE (+PUMPUT, PAIKKAUSVÄLINEET JA LUKOT). VAATIVAMPIIN RETKIIN SUOSITTELEMME PYÖRIEN VUOKRAUSTA (voi kysyä kävelykadun pohjoispään pyöräliikkeestä Balduinstr. 90 (www.independent-sports.de) ja osoitteista Corray 33 ja Hauptstr 5, jotka ovat 1-3 km kävelymatkan päässä). MYÖS TALON OMAAN PYÖRÄKANTAAN ON TULOSSA PARANNUS MYÖHEMMIN.
VARUSTUKSEEN KUULUU JÄÄKAAPPI PAKASTINLOKEROLLA, ASTIANPESUKONE, MIKROAALTOUUNI, LIESIUUNI JA PYYKINPESUKONE. PYYKKIEN KUIVATUS TAPAHTUU NARULLA VINTISSÄ.
SISÄLLÄ KÄYTÖSSÄNNE ON ETEISEN ALAKAAPISTA LÖYTYVIÄ CROCS-TYYPPISIÄ SISÄKENKIÄ. ULKOPUOLINEN SIIVOOJA PESEE NE HUOLELLA JOKAISEN VUOKRAUKSEN JÄLKEEN. LISÄKSI SISÄKENKIEN LUONA ON ANTIBAKTEERISUIHKETTA.  
 
TALO ON PYÖRÄTUOLIA KÄYTTÄVÄLLE HANKALA; ASUINTILOIHIN ON NOUSTAVA PORTAITA KOKO KERROS.
TUPAKOINTI TALOSSA JA SEN AVOINTEN OVIEN/IKKUNOIDEN EDESSÄ EI OLE SALLITTUA. TALOON EI VOI TUODA LEMMIKKEJÄ. 
ALLERGISIA IHMISIÄ PYYDÄMME HUOMIOIMAAN, ETTÄ TALOSSA ON KOKOLATTIAMATTOJA; TOSIN EI ENÄÄ KUMMASSAKAAN KOLMANNEN KERROKSEN MAKUUHUONEESSA. SIELLÄ ESILLÄ OVAT ALKUPERÄISET VUONNA 1849 TEHDYT NÄYTTÄVÄT PUULATTIAT, JOTKA ON TEHTY NOIN 40 CM LEVEISTÄ LAUDOISTA.
 
TALO SIJAITSEE OSOITTEESSA AM RÖMERBAD 2, AIVAN VANHANKAUPUNGIN KESKELLÄ, 50 METRIÄ MUSTAN
KISSAN KAIVOLTA. ELLEI LAITA AAMUPALAA ITSE, LÖYTÄÄ SITÄ LIKI VIERESTÄ LEIPOMOKAHVILOISTA JA TUKEVAN BUFFET-AAMIAISEN VOI VARATA LINNAHOTELLILTA (KÄVELYKATUA OIKEALLE, MATKAA PUOLI KILOMETRIÄ) SÄHKÖPOSTILLA hotel@schlosszell.de
 
 
ETEINEN
 
PORTAAT 
 
KYLPYHUONEESTA
 
KYLPYHUONEESTA
 
KEITTIÖSTÄ
 
KEITTIÖSTÄ
 
 
ISO MAKUUHUONE    
 
 
PIENI MAKUUHUONE
 
YKSI PAIKALLINEN ASUKAS